Scrollen

Vijf belangrijke voordelen van DOOH

Wat zijn 5 belangrijke voordelen van Digital Out Of Home? We vertellen u er graag meer over in deze blog.

Om te beginnen is het interessant om uit te leggen wat Digital Out of Home concreet inhoudt. Digital Out of Home (DOOH) is reclame die wordt weergegeven op digitale schermen in openbare ruimtes. Op straat zijn diverse reclame-uitingen zichtbaar, waarvan een deel plaatsvindt via digitale schermen. Deze vorm van digitale reclame, die varieert van billboards tot videowalls, noemen we Digital Out of Home.

1. Dynamische content

Digital Out of Home (DOOH) biedt adverteerders een grote mate van flexibiliteit. Dit komt door de mogelijkheid om dynamische en op maat gemaakte content weer te geven. Met DOOH kunnen adverteerders hun boodschappen op real-time basis aanpassen. Hierdoor kunnen ze direct inspelen op variabele factoren. Denk hierbij aan specifieke tijden, weersomstandigheden, actuele gebeurtenissen, of zelfs de demografische samenstelling van het publiek op een bepaalde locatie.

Deze dynamische aanpassingsmogelijkheden stellen adverteerders in staat om hun boodschap te optimaliseren voor maximale relevantie en impact. Stelt u zich voor dat een modemerk gebruikmaakt van DOOH om verschillende kledingstijlen te presenteren op basis van het weer, seizoenen, of specifieke evenementen. Bij zonnig weer kunnen lichte en zomerse outfits in de schijnwerpers staan. Op regenachtige dagen kunnen dan waterbestendige jassen en accessoires worden getoond. Deze flexibiliteit stelt merken in staat om snel en effectief in te spelen op de veranderende omstandigheden. Deze dynamische benadering bevordert een betere interactie en betrokkenheid. Dit resulteert in een krachtige en doelgerichte reclamecampagne.

2. Grip op uw campagne

Naast flexibiliteit biedt Digital Out of Home ook meer grip op uw campagne. Wanneer er bijvoorbeeld één interessant scherm staat in uw regio kunt u puur op dit scherm adverteren. Dan hoeft u bijvoorbeeld niet op meerdere extra schermen in de gemeente te adverteren. Daarnaast biedt DOOH ook grip op de tijden waarop uw advertentie wordt vertoond. Heeft u bijvoorbeeld een broodjeszaak dan is het interessant om rond het middaguur te worden vertoond. Het is dan minder interessant om in de avond te worden vertoond. In dit geval kunt u er dan voor kiezen om alleen in de middag te worden vertoond.

3. Tankstations

Tankstations behoren tot de diverse locaties waarop u kunt adverteren via Digital Out of Home. Adverteren op tankstations biedt de mogelijkheid om een omvangrijk en gevarieerd publiek te bereiken. Een kenmerkend aspect van deze vorm van adverteren is de langere verblijfsduur van het merendeel van de bezoekers. Hierbij staan de bezoekers vaak meer dan drie minuten stil. Deze langere periode van aandacht zorgt ervoor dat uw boodschap opvallend en effectief wordt waargenomen. De schermen op tankstations zijn strategisch geplaatst langs zowel snelwegen als in stedelijke gebieden. Hierdoor hebben adverteerders de flexibiliteit om nationaal en lokaal te targeten.

Digital Out of Home voorbeeld bij een tankstation

4. Supermarkten

Supermarkten zijn een uitstekende locatie om te adverteren via Digital Out of Home. Bereik uw doelgroep rechtstreeks in de supermarkt bij u in de buurt. De digitale schermen in supermarkten bieden hoogwaardige (HD) kwaliteit, full motion weergave en zijn flexibel inzetbaar voor campagnes.

Of u nu lokaal of landelijk wilt adverteren, het supermarktnetwerk van PosterBuiten.nl omvat maar liefst 800 schermen. Deze schermen zijn verdeeld over de bekende supermarktketens zoals AH, Jumbo, Plus en Coop. De diversiteit van het netwerk stelt adverteerders in staat om gericht hun doelgroep te bereiken op locaties waar deze boodschappen doet.

5. Afval besparing

Digital Out of Home draagt bij aan het verminderen van papierafval en bevordert een meer duurzame vorm van adverteren. In tegenstelling tot traditionele printmedia zijn digitale schermen herbruikbaar en genereren ze aanzienlijk minder afval. Deze benadering minimaliseert het gebruik van papier en andere niet-herbruikbare materialen. Hierdoor dragen adverteerders bij aan het verminderen van de ecologische impact van hun campagnes. Deze focus op papierbesparing sluit aan bij de groeiende vraag naar duurzamere reclamepraktijken, zowel vanuit adverteerders als consumenten.

Heeft u nog vragen of wilt u nog meer te weten komen over Digital Out Of Home?

We helpen u graag!

  • Deel dit bericht:

Bekijk ook onze andere berichten